Favicovir Yan Etkileti

Favicovir, favipiravir etken maddesinin ülkemizde seri üretime geçirilmesi ile aldığı isimdir. Favipiravir ilacı ile aynıdır. Dolayısıyla yan etkileri de aynıdır.

Favicovir yan etkileri bazında bazı belirgin istenmeyen etkilere sahiptir. Bunun en başında ishal yani diyare gelmektedir.

Favicovir her zaman doktorunuzun verdiği dozda kullanılmalıdır. Yan etkilerin gelişmesi doktorunuzun verdiği dozdan farklı bir doz almanız veya ilacı hiç kullanmamanız gibi bir nedene sahip olamaz. İlacı her zaman doktorunuzun verdiği şekilde kullanınız.

Bu diğer ilaçlarda kadar olduğu kadar favicovir içinde geçerlidir ki, asla doktorunuzun öneri ve reçetesi dışına çıkmayınız. Yan etkilerin baş edilemez boyutlarda olması durumunda her zaman doktorunuza bilgi veriniz. Doktorunuzun direktifi dışında doz ayarlaması yapmayınız, ilacı kullanmayı bırakmayınız.

Favicovir'in diğer yan etkileri arasında serum üre konsantrasyonunda değişiklik meydana gelmesidir. Bu seviyesi bakımından önem arz eden bir durum olabilir.

Kullandığınız her ilacın etkisi bakımından aşırı uçlar, yani "aşırı etki etmesi" veya "az etki etmesi" durumunda her zaman doktorunuza bildirin. Her zaman ilaç prospektüsünü birincil bilgi kaynağı olarak kullanın ve açıklanamayan etkiler olduğunu düşündüğünüzde doktorunuza bildirin. Eğer konu ile ilgili eğitiminiz varsa doktorunuza bilgi verdikten sonra bilimsel litaratür taraması yapabilirsin. Unutmamanız gerek birilcil öncelik DOİ uzantılı akademik tanınırlıktaki internet sitelerinden faydalanmanız gerektiğidir.

İnternetten edindiğiniz bilgiler kaynağı her neresi olursa olsun doktorunuzun reçetesinden çıkmanıza neden olamaz. Doktorunuz tedavi süreciniz boyunca prosedürden sorumlu kişidir ve onu yanlış yönlendirmekten hem de tedavisinin dışına çıkmaktan kesinlikle kaçının. 

Favicovir yan etkileri bakımından orta şiddette istenmeyen etkiler beraberinde getirebilir. Doktorunuzu her durumda bilgilendirin. Daha fazla bilgi için Favicovir yan etkileri ve favicovir kullananlar için ayrıntılı akademik derleme adlı yazıyı okuyabilirsiniz. 

Yorumlar

En Popüler Yayınlar

Favicovir Nedir? Favicovir Yan Etkileri Nelerdir?

Moleküler Docking Nedir?

Favipiravir ve Favicovir Arasındaki Fark