Favicovir Nedir? Favicovir Yan Etkileri Nelerdir?

Favicovir, japon menşeli bir ilaçtır. Asıl adı favipiravir'dir. Her ilaç gibi favicovir ilacının da yan etkileri vardır. Bu yan etkiler başta hamişelikte risk teşkil etmektedir. Favicovir ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için Favicovir Yan Etkileri Nelerdir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz. Akademik bilgilerin ve çalışmaların yer aldığı site Covid-19 ile ilgili başka bilgilerde içermektedir.

Kullanılan diğer ilaçlar ve tedavi yöntemlerine baktığımızda remdesivir gibi güçlü antiviral ilaçlar karşımıza çıkmaktadır. Özellikle remdesivir Covid-19 tedavisi için bir aşı bulunana kadar umut verici bir ilaç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Favicovir ise hafif ve orta şiddetli Covid-19 vakalarında tedavi süresini kısaltmıştır. Bu konuda ilacın orjinal ismi olan favipiravir ile yapılan klinik çalışmalarda kendini göstermektedir. Favipravir ve Favipiravir Yan Etkileri hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

İlgili sitedeki klinik çalışmalar göstermektedir ki favipiravir yani Türkiye'deki adıyla favicovir orta ve hafif şiddette seyreden hastalarda özellikle etkilidir. Remdesivir gibi başka ilaçlar da etkisini zamanla kanıtlamıştır. Favicovir de bunlardan biridir.

Yorumlar

En Popüler Yayınlar

Moleküler Docking Nedir?

Favipiravir ve Favicovir Arasındaki Fark